دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: دوشنبه 06 مرداد 1399
نکات لازم جهت تنظیم دادخواست

 نکات لازم جهت تنظیم دادخواست

شروع رسیدگی به هر نوع دعوا (اعم از حقوقی یا کیفری) در مراجع دادگستری و یا حتی مراجع غیر دادگستری مستلزم تقدیم یک درخواست است. مطابق قانون، درخواست رسیدگی به دادگاه حقوقی، دادخواست نامیده می شود و به درخواست رسیدگی در دادگاه کیفری هم شکواییه گفته می شود. دادخواست فرم مخصوصی دارد که شکل، ظاهر و صورت آن حتما باید رعایت شود. قانونگذار قانون آیین دادرسی مدنی  در ماده 51 به بعد از آن قانون شرایط شکلی دادخواست را بیان نموده است و بر خلاف شکواییه که می تواند شفاهی باشد به تصریح قانونگذار، دادخواست ضرورتاً باید نوشته و مکتوب باشد. در حال حاضر و با راه اندازی سامانه عدلیران، دادخواست ها یا هر نوع درخواست به مراجع قضایی و دادگستری فقط پس از ثبت نام در سامانه ثنا از طریق سامانه عدلیران انجام می شود.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 9372

تنظیم دادخواست حقوقی

 

نکات لازم الرعایه تنظیم دادخواست

  • ثبت دادخواست از طریق سامانه ی ثنای قوه قضئیه و به وسیله دفاتر خدمات قضایی صورت می گیرد.
  • در روی برگ دادخواست بایستی نام و نام خانوادگی نام پدر اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان و در صورت داشتن وکیل مشخصات وکیل درج می شود اگر خواهان قیم یا وصی ی ولی یا مدیر شخص حقوقی است بایستی در دادخواست تصریح و مدارک نشان دهنده سمت ضمیمه گردد.
  • ذکر مشخصات خوانده اعم از نام و نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده ضروری است.
  • خواسته باید به صورت دقیق مشخص شود و در صورت عدم تعیین خواسته در دادخواست به موجب قرار دفتر دادگاه ظرف 2 روز رد خواهد شد و در صورت تعیین نیز در آینده قابل تغییر نخواهد بود.
  • اگر خواسته مالی است قید بهای آن در دادخواست ضروری است اما اگر در موقع ثبت دادخواست تعیین بهای آن مقرر نبودین حود تقریبی آن نیز مورد قبول است. ارزش خواسته در تعیین صلاحیت دادگاه و قابلیت تجدیدنظر آن نقش اساسی ایفا می کند.
  • خواهان بایستی ادله و اسنادی که برای اثبات ادعای خود دارد را در دادخواست درج و ضمیمه آن نماید اگر شهادت در عداد دلائل است بایستی نام و مشخصات شهود نیز قید شود.
  • در صورت رونوشت بودن اسناد و مدارک بایستی توسط مراکز شخص و ویژه جهت گواهی، گواهی گردد و اگر به زبان فارسی نیستند باید ترجمه گواهی شده نیز ضمیمه گردد.
  • در صورت نقص در دادخواست، اخطار رفع نقص از طرف مدیر دفتر دادگاه به خواهان ابلاغ می گردد و خواهان ظرف مهلت 10 روز فرصت دارد تا رفع نقص نماید در غیر این صورت دادخواست به موجب قرار رد در دفتر دادگاه می شود. خواهان می تواند علاوه بر اصل خواسته هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل را نیز در دادخواست درخواست نماید
  • تعیین اقامتگاه جهت تعیین صلاحیت دادگاه ملاک عمل قرار می گیرد، لذا بایستی به صورت دقیق و واقعی درج گردد.
  • دادخواست باید دارای امضاء و یا اثر انگشت خواهان باشد لذا صرفاً بایستی از طرف خود خواهان و یا شخص ذی سمت ثبت گردد.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 86095462

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید