دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: یکشنبه 05 بهمن 1399
ملاک محاسبه مهریه - عقدنامه یا مجلس بله بران

 ملاک محاسبه مهریه - عقدنامه یا مجلس بله بران

مهریه به مالی گفته می شود که ضمن عقد ازدواج دائم یا موقت، مرد آن را نقداً پرداخت یا به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه تعهد پرداخت آن را می نماید. مطابق رویه پذیرفته شده مهریه همان است که در لحظه عقد طرفین بر آن توافق نموده و در سند ازدواج ذکر می گردد یا عقد پس از توافق بر میزان مهریه بر اساس آن منعقد می شود. مذاکرات قبلی و صحبت های جلسه خواستگاری یا مراسم بله بران ملاک محاسبه میزان تعهد زوج به پرداخت مهریه نیست و در واقع مطابق هر عقد و قراردادی مذاکرات قبل از انعقاد تاثیری در میزان تعهدات ندارد. چه بسیار مواردی که خانواده زوجین یا خودشان قبل از انعقاد عقد مبلغی را مورد مذاکره یا حتی قبول نسبی قرار می دهند ولی در مجلس عقد چیز دیگری ذکر می شود. مطابق قواعد حاکم بر قراردادها در صورت وقوع چند توافق بر سر موضوع واحد بین اشخاص ثابت، آخرین تعهد ملاک عمل خواهد بود. در ادامه یک نمونه لایحه دفاعیه از سوی زوج در پاسخ به ادعای زوجه مبنی بر عمل به تعهدات مجلس بله بران قبل از انعقاد عقد نکاح جهت اطلاع مخاطبان آورده می شود.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3065

مهریه بله بران

 

ملاک محاسبه مهریه در عقدنامه

ریاست محترم شعبه 277 مجتمع قضایی مفتح

با سلام و تقدیم احترام

به استحضار عالی می رساند در خصوص پرونده کلاسه ... با موضوع  پرداخت مهریه  با عنایت به اینکه از ظاهر این مکتوب بر می آید که در مجلس بله بران نوشته شده و در این مجلس وعده و وعیدهای ازدواج داده می شود از قبیل گرفتن عروسی در حد شأن دو طرف و میزان مهریه (در فرهنگنامه دهخدا نیز مجلس بله بران این طور آمده است : محل یا مجلسی که در آن از اولیاء عروس اجازه می گیرند تجویز دختر. احتفالی برای قول گرفتن و قول دادن کسان عروس در مهریه و چیزهای دیگر مانند مراسم عقد، جشن عروسی و ...) که اینها صرفاً وعده های ازدواج هستند.

 از اینروست که  ماده 1035قانون مدنی صراحتاً بیان می دارد که وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند حتی اگر تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر کرده پرداخت شده باشد. که در این صورت (یعنی انصراف از عقد) باید مهریه پرداخت کننده عودت داده شود.

حال سئوال اینجاست که اگر مرحوم ..... از ازدواج معهود منصرف می شدند، آیا سرکار خانم ..... می توانست ایشان را مجبور به اینکار کند؟ مسلماً خیر! پس به طریق اولی نمی تواند آثار آن را نیز بخواهد .

خانم ..... ضمن پذیرش ازدواج در دفترخانه شماره ... زرند در تاریخ 25/2/78 عقدنامه را با شرایط موجود امضاء نموده اند . اگر ایشان این شرایط را قبول نداشته اند چرا امضاء نموده اند؟ بسیار اتفاق می افتد که در مراسم بله بران بین خانواده ها قرارهایی رد و بدل می شود که طرفین از مفاد آن و قول و قرارهای گذاشته شده امتناع نموده و عقد را با شرایط دیگری منعقد می کنند. و طبیعتاً عقد ازدواج با شرایط مؤخر معتبر است . در هر حال به نظر می رسد منظور از این دادخواست و طرح این دعوا چیزی جز زیاده خواهی خواهان نیست .

احتمالاً ایشان نزد خود دست به حساب و کتاب زده اند که سه دانگ منزل مسکونی که برای من است . سه دانگ دیگر را هم به عوض مهریه خواهم گرفت و مالک کل دارایی متوفی خواهم شد. آیا دختران دیگر متوفی حقی ندارند؟

باعنایت به مطالب و مستندات پرونده و اوضاع و احوال مسلم تقاضای رسیدگی و صدور حکم شایسته را از حضرتعالی داریم .

با تشکر 

 

تنظیم کننده : وکیل مسعود محمدی (زمستان 1399)


استفاده از این مطلب با ذکر منبع (www.masoudmohamadi.ir) بلامانع است.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص مهریه و دعاوی خانواده کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید