دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: یکشنبه 08 اسفند 1400
نمونه یک رای داوری با خواسته وجه التزام قراردادی

 نمونه یک رای داوری با خواسته وجه التزام قراردادی

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4832

مطالبه وجه التزام قراردادی از طریق رای داوری

خواهان داوری :  شرکت ........  به شماره ثبت .... و شناسه ملی ....... به نمایندگی آقای محمود ..... و خانم سمیه ..... به نشانی : هشتگرد ............ .

خوانده داوری :  آقای مهدی ...... به کد ملی ........ به نشانی: تهران ................... .

خواسته :
1-  مطالبه وجه التزام قراردادی تاخیر در انجام تعهد

داور :  مهندس .........  به کدملی ............... به نشانی: تهران ........................ .
 گردشکار پرونده :
در تاریخ ........... قراردادی تحت عنوان "قرارداد ساخت، تهیه و تحویل "  ما بین خواهان داوری یعنی شرکت ..... و خوانده داوری یعنی آقای مهدی ..... منعقد می گردد. برابر ماده 12 آن قرارداد طرفین توافق می کنند که هرگونه اختلاف در مفاد قرارداد یا مسائل ناشی از تفسیر یا تعبیر  متن آن، ابتدا از طریق مذاکره فی مابین و در صورت عدم سازش، از طریق داوری اینجانب  حل و فصل گردد.  

در پی اختلاف ایجاد شده میان طرفین قرارداد مذکور، خواهان با ارسال اظهارنامه با کدرهگیری  .... مورخ 16/7/99 و سپس ارسال اظهارنامه با کدرهگیری ..... مورخ 5/2/1400 به خوانده ابتدائا درخواست حل اختلافات فی مابین از طریق مذاکره می نماید و با عدم پاسخ گویی خوانده و عدم امکان حل اختلاف از طریق مذاکره و سازش، خواهان داوری به موجب اظهارنامه شماره ..... مورخ 6/3/1400 از اینجانب درخواست رسیدگی و صدور رای داوری در خصوص موارد اختلاف نسبت به الزام خوانده به پرداخت وجه التزام قراردادی تاخیر در انجام تعهد موضوع قرارداد فی مابین و صورتجلسه های مورخ 18/4/99 و 3/6/99  نمود. این داور هم طی اظهارنامه شماره ....... مورخ ..........  آمادگی خود را برای انجام داوری اعلام می نماید و به خواهان و خوانده ی داوری اعلام می شود که در جلسه رسیدگی مورخ .... در ...... به منظور استماع  اظهارات طرفین و دفاعیات و مدارک ایشان حاضر شوند.

در جلسه مذکور خواهان حاضر می گردد و اظهار می دارد منظور از خسارت تاخیر در انجام تعهد،  مطالبه وجه التزام قراردادی وفق بند الف ماده 9 قرارداد فی مابین و متمم های آن به تاریخ 18/4/99 و 3/6/99 می باشد. اما خوانده، علی رغم ابلاغ اظهارنامه رسمی حاضر نمی شود و لایحه ای هم ارسال نمی کند. بعد از جلسه دادرسی به جهت رعایت احتیاط، داور ۷ روز تأمل کرده تا شاید عذری از خوانده اعلام شود یا لایحه ای واصل گردد که چنین نمی شود و در آن مدت از هیچ یک از طرفین لایحه یا درخواستی ارسال نمی گردد . مجددا داور به موجب اظهارنامه مورخ .... از خوانده درخواست می نماید که دفاعیات و مستندات خود را در برابر خواسته خواهان ارائه نماید ولی هیچ لایحه ای از خوانده واصل نمی گردد. لذا در تاریخ 28/04/1400  ختم مذاکرات اعلام می شود. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
مضمون درخواست خواهان این است که خوانده، متعهد به تحویل قطعی کالای موضوع موضوع قرارداد ..... ظرف هفتاد روز از تاریخ واریز اولین پیش پرداخت، به خواهان رد نشانی استان البرز است. که در تاریخ 6/12/98 مستندا به مدارک خواهان، اولین پیش پرداخت انجام شده است لذا خوانده موظف بوده که حداکثر تا تاریخ 16/2/99 نسبت به تحویل مورد معامله اقدام نماید. اما متاسفانه تا 18/4/99 هیچ اقدامی از سوی خوانده در جهت انجام تعهد صورت نمی گیرد. و در پی توافق مورخ 18/4/99  به خوانده مهلت داده می شود که حداکثر تا تاریخ 5/5/99 نسبت به ساخت و تحویل و تا تاریخ 30/5/99 نسبت به تحویل موضوع قرارداد اقدام نماید و بند الف ماده 9 قرارداد اصلاح می گردد و خسارت تاخیر در تحویل موضوع قرارداد از تاریخ های مقرر تا زمان تحویل، روزانه پنج میلیون تومان برای هر یک از این دو دستگاه تعیین می گردد.  متاسفانه خوانده تا تاریخ 3/6/99 نسبت به انجام تعهدات قراردادی خود اقدام نمی نماید و مجددا به موجب توافقنامه 3/6/99 توافق می گردد که خوانده حداکثر تا تاریخ 30/6/99 هر دو دستگاه را تحویل دهد. و در صورت  عدم انجام تعهد در آخرین مهلت داده شده به خوانده (30/6/99) خسارت تاخیر از 30/5/99 به مبدا روزانه پنج میلیون تومان لغایت تاریخ تحویل هر یک دستگاه ها پابرجا می باشد. با عنایت به این که مستندا به بارنامه تحویل موضوع قرارداد به خواهان، هر دو موضوع قرارداد(روتاری درایر و بک فیلتر) در تاریخ 5/9/99 تحویل خواهان ها گردیده است لذا درخواست مطالبه وجه التزام قراردادی تاخیر در انجام تعهد از تاریخ 30/5/99 لغایت 5/9/99 از قرار روزانه پنج میلیون تومان را بابت هر یک از بندهای الف و ب ماده یک قرارداد درخواست نموده است که جمعا 970 میلیون تومان می باشد. داور نهایتاً در تاریخ 28/4/1400 ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
 

رای داور

درخصوص درخواست داوری خواهان یعنی شرکت ........ با نمایندگی آقای محمود.... معین علیه آقای مهدی ....... مبنی بر مطالبه مبلغ 970 میلیون تومان  بابت خسارت قراردادی تاخیر در انجام تعهد، داور مکلف است نخست نسبت به صلاحیت خود اظهار نظر نماید و سپس نسبت به خواسته خواهان رای خود را اعلام و ابلاغ کند، لذا به شرح زیر رای این داور درباره موضوع مورد اختلاف انشاء می گردد:
الف: صلاحیت داور
وفق ماده 12  قرارداد که مصون از تعرض مانده است طرفین توافق نموده اند در صورت بروز اختلاف در مفاد قرارداد یا اختلاف در تفسیر یا تعبیر متن آن، موضوع ابتدا از طریق مذاکره فی مابین و در صورت عدم سازش رای داور قطعی و لازم الاجرا است.  که با توجه به توضیحات مذکور در گردش کار، این داور راجع به موضوعات فوق الاشاره صلاحیت دارد تا رسیدگی و نظر خود را اعلام نماید.
ب: خواسته مطالبه وجه التزام تاخیر در انجام تعهد
درخصوص خواسته خواهانِ داوری مبنی بر مطالبه وجه التزام تاخیر در انجام تعهد به استناد قرارداد فی مابین و دو متمم آن، نظر به این که اصل بر این است که متعاملین خود خیر و شر کار خویش را بهتر از باقی مردم تشخیص می دهند و با عنایت به اصل حاکمیت اراده متعاملین در قراردادهای خصوصی،  فلذا در مورد خسارت تاخیر تادیه قراردادی مورد مطالبه خواهان بابت تاخیر در تحویل هر یک از دو موضوع قرارداد، این داور با استناد به ماده۱۰ و ماده۲۳۰ قانون مدنی آقای مهدی ... را به پرداخت مبلغ 485 میلیون تومان بابت تاخیر در تحویل از قرار روزانه پنج میلیون تومان از تاریخ 30/5/99 (آخرین مهلت تحویل) لغایت 5/9/99 (تاریخ تحویل موضوع معامله به خواهان) و پرداخت مبلغ 485 میلیون تومان دیگر بابت تاخیر در تحویل از قرار روزانه پنج میلیون تومان از تاریخ 30/5/99(آخرین مهلت تحویل) لغایت 5/9/99 (تاریخ تحویل موضوع معامله به خواهان)  جمعا به مبلغ  970 میلیون تومان محکوم می نماید.
از آنجا که قبول داوری در تاریخ...... بوده و در قرارداد مهلتی برای داوری تعیین نشده است لذا طبق تبصره ماده 484 قانون آیین دادرسی مدنی  مهلت داوری سه ماه بوده است و رسیدگی و اظهارنظر در مدت قانونی صورت گرفته است. این رای با استناد به مواد ۴۵۴ الی ۵۰۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی و با رعایتِ مقررات یاد شده صادر گردیده و قطعی است. برابر با ماده ۴۸۸ قانون یاد شده محکوم علیه تا بیست روز بعد از ابلاغ رای می بایست نسبت به اجرای آن اقدام نماید و در صورت استنکاف، دادگاه به درخواست ذینفع برگ اجرایی صادر و نسبت به اجرای رای داوری اقدام خواهد نمود و چنانچه طرفین نسبت به رای داوری معترض باشند می توانند موافق با مواد ۴۸۹ الی ۴۹۳ همان قانون به دادگاه مراجعه نمایند. این رای از طریق ارسال اظهارنامه ابلاغ خواهد شد.
داور اختلاف مهندس ........

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
 

ثبت امتیاز
نظرات

پنجشنبه, 08 اردیبهشت,1401

benyamin abdi

عرض ادب در صورت امکان بفرمایید داور چطور و در چه رمانی میتواند نسبت به مطالبه حق داوری خود از طرفین اقدام نماید


پاسخ وکیل:
با سلام
در صورتی که اصحاب دعوا دستمزد داور را پس از پایان پروسه داوری به میل خود پرداخت نکنند داور می تواند دادخواست بدهد.

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید