دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: شنبه 19 مهر 1399
نمونه لایحه - دفاع از اتهام قتل عمد - دفاع مشروع

 نمونه لایحه - دفاع از اتهام قتل عمد - دفاع مشروع

در دسته بندی جرایم قتل (اعم از عمد یا غیر عمد) در دسته جرایم علیه تمامیت جسمانی افراد قرار می گیرد.مقررات قتل در حقوق ایران به طور کامل از شریعت و کتب فقها استخراج شده است تا جاییکه حتی قسمتی از مقررات راجع به قصاص و دیات عیناً ترجمه و برگردان فارسی متون فقهی کتب مشهور شیعه است.مجازات قانونی قتل قصاص است ولی در جاییکه اولیای دم از انجام قصاص پرهیز نموده و انصراف می دهند این مجازات تبدیل به دیه می شود.در هر حال در کنار قصاص یا دیه ممکن است قاضی از باب جنبه عمومی مجازات تتمیمی و تکمیلی برای مرتکب در نظر بگیرد.در ادامه نمونه یک لایحه دفاعیه قتل در مقام دفاع از مرتکب و قاتل آورده می شود که در این پرونده مرتکب پدر خود را به قتل رسانده است و دفاع وکیل در جریان تحقیقات و جلسه دادرسی مبنی بر دفاع مشروع و توسل به حکم مندرج در ماده 156 قانون مجازات اسلامی بوده این که با توجه به اوضاع و احوال مورد پذیرش قاضی قرار گرفته و با عنایت به وضع خاص متهم هیچگونه مجازاتی در خصوص وی اعمال نگردیده است.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 6909

 

لایحه دفاعیه قتل

بسمه تعالی

ریاست محترم و مستشاران شعبه 4 دادگاه یک کیفری

باسلام و تقدیم احترام

در خصوص اتهام خانم آیدر .... به قتل بدینوسیله به عرض آن عالی مقامان می رسانم؛

1- همانطور که در مرحله تحقیق و توضیح در دادسرا و نزد مقام تحقیق عنوان شده است در اثر درگیری هایی مکرر و رفتار پرخاشجویانه مقتول با خانواده خود و به خصوص در زمان حادثه در حالیکه مقتول به قصد کشت در حال فشردن گلوی همسر خود، مادر موکل بوده است. موکل در جهت دفاع و به قصد بازداشتن ایشان با وسیله ای که متعلق به خود مقتول بوده در منزل نگهداری می شده، وارد اقدام و عمل موضوع اتهام شده است. این در حالی است که قطعا اگر از سوی موکل چنین اقدامی صورت نمی گرفت قاتل و مقتول الان کسان دیگری بوده اند (خانواده قاتل و مادر خانواده مقتول). موضوع این پرونده دقیقاً مصداق دفاع مشروع مورد اشاره ماده 156 قانون مجازات اسلامی بوده و کاملاً منطبق با ارکان آن است. یعنی قصد دفاع از جان دیگری و با وسیله بازدارنده و منطقی و مناسب. طبیعتاً یک دختر 17 ساله نمی تواند از پس جثه یک مرد حدود 46 ساله برآید و او را از روی قربانی کنار بزند.

2- موکل در زمان حادثه با توجه به آن چه از اوضاع واحوال و وضعیت وی بر می آید قصد حصول نتیجه قتل نداشته است و بسیار سخت و دشوار و غیرقابل تصور است که شخصی در لحظه جنون آمیز انتخاب بین نجات 2 تن از عزیزان خود قرار گیرد.  

3- همانطور که در پرونده مضبوط است ولی دم دختر 13 ساله مقتول است که البته بلوغ ایشان از سوی مرجح صالح احراز شده و مورد از شمول ماده 356 قانون مجازات اسلام خارج است.

4- با عنایت به این که متهم (موکل) در زمان وقوع جرم کمتر از 18 سال سن داشته است و مطابق ماده 91 قانون مجازات اسلامی و تبصره آن این مراتب از سوی پزشکی قانونی نیز مورد تشخیص و تأیید پزشکی قانونی قرار گرفته و ضروری است که حسب صلاحدید و تشخیص آن عالیجنابان به تأیید این ماده مجازات مناسبی حسب ماده 88 به بعد قانون مجازات اسلامی تعیین شود.

در نهایت با توجه به محتویات پرونده و کیفیت وقوع جرم و وضعیت خاص متهم و مجنی علیه و کیفرخواست و نظریه مقام محترم تحقیق تقاضا می شود با در نظر گرفتن سن و اوضاع روحی و وضعیت خانوادگی موکل و با در نظر گرفتن اوضاع و احوالی که جرم در آن واقع شده تقاضای صدور حکم به برائت موکل و نیز در صورت تشخیص تعیین مجازاتی مناسب به حال وی تعیین شود.

با سپاس و احترام

وکیل مسعود محمدی

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 86095462

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید