دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: یکشنبه 05 دی 1400
لایحه دفاعیه ابطال مبایعه نامه و معامله صوری

 لایحه دفاعیه ابطال مبایعه نامه و معامله صوری

معامله صوری به معامله ای گفته می شود که مالک واقعاً قصد انتقال و خروج مال از دارایی خود را ندارد اما برای ظاهرسازی و فریب و قلب واقعیت اقدام به ترتیب دادن یک معامله می کند در حالیکه قصد و انگیزه درونی و باطنی برای انتقال موجود نیست.معامله صوری در فرض اثبات به حکم قواعد کلی حاکم بر قراردادها باطل و بلا اثر است ولی به اقتضاء اصل ظاهر (اصاله الظهور) تا قبل از اثبات انتقال گیرنده، مالک به حساب می آید.در هر حال مدعی می تواند با مراجعه به مراجع صالح تقاضای ابطال معامله صوری و سند صادره در اثر آن معامله را بنماید و البته فردی هم که منکر است با توسل به قواعد حقوقی در جهت دفاع بر می آید.در لایحه ای که در ادامه خواهد آمد مدعی علیه منکر معامله صوری شده و در همین راستا دفاعیاتی انجام داده است. 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 10805

متن لایحه ابطال مبایعه نامه و معامله صوری

ریاست محترم شعبه  .........  دادگاه عمومی حقوقی .........

با سلام

احتراما اینجانب محسن ... خوانده ی پرونده کلاسه بایگانی ............... با موضوع ابطال مبایعه نامه و مطالبه سهم الارث مقید به وقت رسیدگی امروز 09/09/1400 ساعت .......... در دفاع از دعوای واهی خواهان محترم مراتب زیر را به عرض آن مقام محترم می رسانم:

ابتدا در مقام شرح ماجرا به عرض می رسانم:

1- مستندا به سند رسمی انتقال قطعی ارائه شده توسط خواهان، در تاریخ 26/08/1390 پدر مرحوم اینجانب وخواهان، شش دانگ یک باب خانه به پلاک ثبتی باقیمانده 160 فرعی از 2311 اصلی واقع در بخش 35 حوزه ثبتی ... را به اینجانب منتقل نمود.

2- خواهان محترم که از اقدامات حقوقی پدر در زمان حیات وی رضایتی نداشت و با وجود این که از سال 1390 از این نقل و انتقال مطلع بود پس از فوت پدر مرحوممان با ادعای صوری بودن معامله میان من و پدر و به دنبال باطل نمودن قراردادی که پدرمان در زمان حیات خود با اینجانب تنظیم نموده است اقدام به طرح دعوای بطلان معامله و مطالبه سهم الارث نموده که موضوع پرونده حاضر می باشد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

نظر به مراتب فوق دفاعیات خود را در خصوص ادعای خواهان ، به شرح زیر به عرض می رسانم:

1- وکیل خواهان اظهار نموده است که  این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

2- بر طبق قاعده فقهی "اصاله الصحه" که صراحتا در قانون مدنی نیز مقرر گردیده است، اصل بر صحت معاملات و قرارداد ها می باشد و پدر مرحوممان در کمال صحت عقل و سلامت اراده در زمان حیات خود اقدام به انتقال منزل مذکور به اینجاب نموده است و خواهان در تمامی این ده سال که پدرمان در قید حیات بود با وجود اطلاع از این انتقال چون می دانست تا زمانی که پدر زنده است نمی تواند ایرادی به این قرارداد بگیرد اعتراضی نداشته است و اکنون پس از فوت پدرمان و گذشت 10 سال از انتقال رسمی ملک به نام اینجانب، اقدام به طرح دعوای حاضر نموده است. این درحالی است که نمی توان اعتبار معاملات و قراردادها را پس از فوت متعاملین و به صرف شهادت شهود متزلزل نمود.در غیر این صورت ورثه که قائم مقام قانونی متعاملین می باشند، زمانی که پایبندی به قرارداد مورث را به ضرر منافع مادی خود می بینند با اقامه دو شاهد مدعی بطلان معاملات مورث می گردند.

 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

 

3- این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

4- به موجب ماده 190  قانون مدنی شرایط صحت عقود و قراردادها كه فقدان هر يك موجب بطلان عقد می گردد شامل قصد طرفین بر انجام معامله، اهلیت طرفین، معین بودن موضوع مورد معامله و مشروعیت جهت معامله می باشد و چنانچه معامله فاقد یکی اوصاف پیش گفته باشد این معامله باطل و در غیر اینصورت صحیح تلقی می گردد . که در قرارداد فی مابین اینجانب و پدرمرحوممان تمامی شرایط صحت معامله وجود دارد و زمانی که دو طرف معامله بر صحت قرارداد و وجود شرایط صحت آن اذعان و اقرار دارند، اشخاص خارج از قرارداد نمی توانند پس از فوت متعاملین مدعی بطلان معامله به جهت عدم وجود قصد یکی از طرفین گردند.

5- وکیل محترم خواهان تنها دلیل خود دائر بر ابطال معامله منعقده فیمابین اینجانب و پدر مرحومم را این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

6- در تایید مراتب وجود شرایط و ارکان صحت عقد بیع واقع شده،  توجه آن مقام محترم را نسبت به « قالب عقد قطعی غیرمنقول» ، «ثمن مورد معامله »، « متعاملین قرارداد »، « اسقاط کافه خیارات» ،« اسقاط خیار غبن »، « اقرار بر دریافت ثمن » و… بشرح مندرج در سند ارائه شده از جانب خواهان جلب می نمایم، تا آنجا که مشخص نیست وکیل خواهان چگونه از مفاد سند نقل و انتقال قطعی غیر منقول و در شرایطی که الفاظ و عبارات (از جمله فروشنده ، خریدار و ثمن مورد معامله) صریحاً در معنی بیع به کار رفته است، مدعی صوری بودن و بطلان این معامله به جهت عدم وجود قصد انتقال می باشد؟؟

7-  این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

8- این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

9- همچنین کافه خیارات از طرفین سلب و اسقاط گردیده است که این اراده بر سلب و اسقاط خیارات ، بهره برداری از امنیت و ثبات قراردادی می باشد که پس از این قرارداد، اینجانب در معرض دعوی فعلی از جانب فروشنده و یا ورثه وی(خواهان پرونده) قرار نگیرم و با توجه به تصریح اسقاط خیار غبن ولو افحش، خواهان محترم نمی تواند به استناد کم بودن میزان ثمن مدعی بطلان معامله گردد. چه این که اولا کلیه خیارات از جمله خیار غبن ولو  افحش از طرفین سلب و ساقط گردیده بوده و هدف و مراد طرفین در اسقاط خیار مذکور ولو فاحش، این مهم می باشد که شخص فروشنده به بهانه قلت ثمن نیز حتی، مبادرت به فسخ بیع ننماید و همگی مراتب فوق الذکر بمنزله امنیت بخشی و ثبات قراردادی در راستای ماده ۱۰ قانون مدنی حکایت دارد. به علاوه حتی اگر خیاری وجود داشت مهلت اعمال آن قاعدتا پس از گذشت 10 سال از معامله پایان یافته است.  بنابراین خواهان محترم نمی تواند به استناد کم بودن ثمن معامله مدعی صوری بودن معامله گردد. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

10- این قسمت از لایحه به جهت حفظ اسرار موکل حذف شده است.

11- مطابق مقررات قانون مدنی، تراضی نتیجه ی قصد و رضای طرفین است و برای انعقاد عقد، این قصد و رضا باید وجود داشته باشد و اعلام شود و اراده ها با یکدیگر توافق کنند تا تراضی شکل گیرد و زمانی که تراضی میان طرفین شکل گرفت مطابق اصل آزادی قراردادی و حاکمیت اراده، اراده اشخاص نسبت به اموال و اعمال ایشان محترم است و اشخاص آزاد هستند که هرطور خواستند با هم قرارداد ببندند و آثار آن را تعیین کنند. بنابراین ورثه اشخاص نمی توانند به این جهت که اراده ی مورث در زمان حیات به ضرر منافع مالی ایشان است، پس از فوت مورث مدعی بطلان معاملات و اعمال حقوقی وی گردند.

نظر به مراتب فوق و با  لحاظ مفاد سند قطعی غیر منقول  و به استناد اصل آزادی قراردادی ، ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی و مواد ۴۷، ۴۸، ۶۵ ، ۷۰ و ۷۱ قانون ثبت استاد و املاک کشور از محضر آن دادگاه محترم تقاضای رد دعوای واهی خواهان و صدور حکم شایسته مبنی بر محکومیت خواهان به بی حقی مورد استدعاست .

با تشکر و تجدید احترام

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

راه های مشاوره، ارتباط  و اعطای وکالت به وکیل متخصص قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید